Spajanje istočnog i zapadnog tranzita do 20. decembra

471

Prema trenutnom stanju izvedenih radova na gradilištu i ako budu povoljne vremenske prilike, Ulica Ivana Gorana Kovačića, poveznica kružnih tokova kod “Lesnine” i “Centruma”, trebalo bi da bude završena i u funkciji do 20. decembra, potvrdili su za “Nezavisne” u preduzeću “Putevi RS”, koje sprovodi ovaj projekat.

Dodali su da su sanacija i proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića počeli početkom septembra, te da je predviđeni rok za izgradnju 210 kalendarskih dana.

“Dodatnim angažovanjem izvođača radova na gradilištu znatno je ubrzana dinamika izvođenja radova, ali do zastoja u izvođenju radova došlo je iz više razloga”, naveli su u “Putevima RS”.

Kako su ranije “Nezavisne” pisale, ova saobraćajnica je trebalo da bude završena do 15. novembra.

“Zbog nepovoljnih vremenskih prilika nekoliko dana nije bilo moguće izvoditi bilo kakve aktivnosti na gradilištu, te zbog virusa korona nekoliko ključnih radnika je bilo odsutno s posla, zbog čega je čak mijenjana tehnologija izvođenja radova”, objasnili su u ovom preduzeću.

Radovi u Ulici Ivana Gorana Kovačića obuhvataju izgradnju saobraćajnice sa po dvije saobraćajne trake u oba smjera do hotela “Golden Card”.

“Za pješački saobraćaj biće izgrađene pješačke staze obostrano cijelom dužinom ulice, dok će biciklistički saobraćaj biti riješen izgradnjom biciklističke staze sa desne strane ulice do raskrsnice kod hotela ‘Golden Card'”, rekli su ranije u ovom preduzeću.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je ranije da je izveden značajan dio predviđenih radova, uključujući i izgradnju potpornog zida uz saobraćajnicu, koja će po rekonstrukciji u njenom najvećem dijelu biti proširena na četiri trake, uz obostrane pješačke staze.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ranije su istakli da je od velike važnosti da ova saobraćajnica bude što prije završena kako bi cijelo ovo veliko saobraćajno čvorište bilo rekonstruisano.

“Izgradnjom kružnog toka kod ‘Lesnine’, uklanjanjem semaforske signalizacije i proširenjem Ulice Ivana Gorana Kovačića znatno će biti rasterećen i ubrzan saobraćaj u ovom dijelu grada, a nova saobraćajnica predstavljaće svojevrsni spoj istočnog i zapadnog tranzita”, kazali su ranije iz ovog odjeljenja.

Vlada RS je u novembru prošle godine donijela odluku o izdvajanju dva miliona KM za izgradnju, odnosno proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića u naselju Rosulje.

Izvođač radova na ovom projektu je “Niskogradnja” iz Laktaša.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!