Stanivuković: Banjaluku neće voditi pojedinac, nego stručni ljudi

309

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je sve političke partije na saradnju kako bi se osnovao stručan tim koji će voditi najveći grad u Republici Srpskoj.

“Mi jesmo politički pobijedili, ali mi želimo da svakog narednog dana pobjeđuje struka. Pozivam sve političke organizacije da za buduću gradsku upravu izaberemo najbolje. Meni treba da izaberemo najbolju skupštinsku većinu. Nama treba struka, nama treba znanje”, rekao je Stanivuković.

On je pozvao političke protivnike na, kako je rekao, “politički razum”.

“Pozivam ih na politički razum ako ga imaju. Pozivam ih da Banjaluku ne gledaju kroz pojedinca. Banjaluku neće da vodi pojedinac nego tim, stručni ljudi. Meni je žao što i dalje ponižavaju, ne samo ljude Banjaluke, nego i svoje koalicione partnere, ako tako njima radi šta će raditi nama”, rekao je Stanivuković.

Pozvao je Gradsku vlast da ne potpisuje, kako je rekao “štetne sporazume sa preduzećima” i najavio da će odmah krenuti s revizijom svih gradskih ugovora.

“Spremni smo da radimo marljivo i posvećeno, pokazali smo energiju i Banjalučani znaju da će  tako biti. Pozivam sve najbolje među nama, politika me ne interesuje, da rade za Banjaluku. Vrata mog tima i moja su otvorena. Počinjemo da gradimo grad u kojem će se svi lijepo osjećati”, rekao je Stanivuković.

Komentarišući izjavu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da novoizabrani gradonačelnik neće imati njihovu podršku Stanivuković je rekao:

“Naći ćemo način da sprovodimo svoju politiku i neće nas spriječiti u tome. Mogu da se plaše jer moramo da uđemo u strukturu Skupštine i sve reviziramo. Naša dužnost je da pronađemo odgovornost za sve one koji su radili nepošteno”, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

On je rekao da Dodik želi da smanji uticaj gradonačelnika koji je, kako je ustvrdio, ogroman.

“Javno kažem da sam spreman da radim vrijedno i marljivo i da donosim dobre odluke. Ako će građanima zbog politikantstva uskratiti vodu, posao, kanalizaciju, onda neka se zapitaju”, rekao je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković je zahvalio svom protivkandidatu Igoru Radojičiću na čestitki koju mu je ranije u toku dana uputio.

“Ja mu želim brz oporavak, njemu i njegovoj porodici”, rekao je Stanivuković i najavio da će nastaviti sve kvalitetne projekte koje je Radojičić započeo.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!