„BL bajk“ na zimskoj pauzi

395

Sistem automatskog iznajmljivanja bicikala, „BL bajk“, ovogodišnju sezonu završava sa 1.505 aktivnih korisnika.

Kako su najavili iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, sutra 18. novembra je zadnji dan u ovoj godini kada će Banjalučani moći da koriste usluge „BL bajka“, nakon čega slijedi zimska pauza, sve do proljeća – što je uobičajena praksa u svim gradovima u kojima postoji ovakav sistem.

„Bl bajk“ u našem gradu funkcioniše već tri godine. Sistem trenutno ima 40 bicikala na pet lokacija: Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“, u Parku „Mladen Stojanović“ i u Obilićevu na raskrsnici Cara Lazara i Istočnog tranzita.

Sistem funkcioniše na način da se korisnik prvo treba registrovati, i to putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Nakon registracije, korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl na način da, izvrši svoju identifikaciju, unosi broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, nakon čega sistem automatski otključava bicikl. Nakon završetka vožnje korisnik vraća bicikl na jedan od terminala, i sistem automatski vrši obradu i naplatu u zavisnosti od vremena korištenja bicikla.

Cijene iznajmljivanja bicikala su povoljne: pola sata u toku dana je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas je 1,5 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!