Obezbijeđena nastava na RTRS za učenike čije škole su biračka mjesta

719

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod su putem javnog RTRS srvisa obezbijedili podršku za odvijanje nastave, koja u periodu od 16. do 20. novembra 2020. godine u svim osnovnim i srednjim školama u RS čije prostorije će biti korištene kao biračka mjesta u organizaciji lokalnih izbora 2020. godine, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Kako navode, svi učenici od prvog do devetog razreda, koji iz bilo kojeg razloga ne mogu pohađati nastavu, već sada mogu pratiti nastavu putem RTRS, Ovakva podrška odvijanju nastave u osnovnoj školi biće obezbijeđena i u narednom periodu, samim tim i od 16. do 20. novembra.

Kako podsjećaju iz Ministarstva, srednje škole imaju obavezu da organizuju nastavu na daljinu na način koji procjnjuju najadekvatnijim i koji je u skladu s njihovim kapacitetima.

Prethodno je o ovakvoj organizaciji nastave i obustavljanju rada u prostorijama navedenih osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, te u Domu učenika Doboj odlučeno je usljed potrebe dezinfekcije školskih prostorija nakon održavanja lokalnih izbora 15. novembra i zbog zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u navedenim ustanovama.

Dezinfekciju školskih prostorija u periodu od od 16. do 20. novembra vršiće Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!