Predsjednica Vlade Srbije u Banjaluci sa zvaničnicima Srpske

343
Predsjednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, boraviće danas u jednodnevnoj posjeti Republici Srpskoj.
Ana BrnabićFoto: TANЈUGProtokolom je predviđeno da, zajedno sa najvišim zvaničnicima Srpske, predsjednicom Željkom Cvijnović, premijerom Radovanom Viškovićem i srpskim članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom, prisustvuje otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli, a zatim i tronamjenskog objekta u banjalučkom naselju Petrićevac, u kojem će biti smješteni ambulanta, vrtić i mjesna zajednica.

 

Izgradnja ovih objekata velikim dijelom finansirana je zahvaljujući donatorskim sredstvima Vlade Srbije.

Nakon toga, Brnabićeva će u zgradi Vlade Republike Srpske razgovarati sa premijerom Radovanom Viškovićem i srpskim članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom, a nakon sastanka biće potpisana zajednička izjava o izgradnji tri hidrocentrale u gornjem slivu Drine.

 

Višković je juče naglasio da je riječ o kapitalnom projektu za Republiku Srpsku, te da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi za gradnju tri objekta koja čine hidroenergetski sistem Gornja Drina.

On je istakao da su obaveze Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije ispunjene, te da će u narednih nekoliko dana  Elektroprivreda Srbije uplatiti osnivački ulog od 39 miliona KM.

– Time Elektroprivreda Srbije postaje partner Elektroprivredi Srpske u izgradnji ovog energetskog sistema, koji je više nego značajan i za Srpsku i za Srbiju – naveo je Višković.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!