Veliki projekat: 4.000 LED svjetiljki širom grada

461

Na području Lazareva postavljena je savremena LED rasvjeta, u okviru projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete kojim je ove godine  obuhvaćena 81 ulica na području Banje Luke.

Veliki projekat zamjene postojeće gradske rasvjete LED svjetiljkama, od prošle godine Grad provodi u saradnji sa Razvojnim programom UN-a u cilju smanjenja potrošnje električne energije kroz energetsku efikasnost.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar ističe da je do sada postavljeno oko 4.000 LED svjetiljki različitih snaga.

-Poredeći račune za utrošak električne energije, pokazalo se da je ušteda oko 65 odsto u odnosu na klasičnu rasvjetu – naglašava Bilčar.

U okviru ovogodišnjeg projekta biće zamijenjene svjetiljke u 81 ulici, i to u dijelovima naselja: Centar, Borik, Nova varoš, Paprikovac, Kočićev vijenac, Obilićevo, Lazarevo I i II.

Odbornik u Skupštini grada Mišo Kovačević naglašava da je nova rasvjeta u Lazarevu već postavljena i da je pored uštede i mnogo efikasnija.

-Još jedan projekat na području Lazareva koji ima za cilj stavranje boljih uslova življenja u našem naselju- kaže Kovačević.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!