Obnovljena područna škola u banjalučkom naselju Drakulić

293

Područna škola u banjalučkom naselju Drakulić dobila je novo ruho, u okviru velike akcije obnove i izgradnje 17 školskih i predškolskih objekata na području grada, vrijedne 6,5 miliona KM.

– Na školi je urađena nova fasada i vanjska stolarija. Sanirana je i krovna konstrukcija i postavljene su podne keramičke obloge – naveli su iz banjalučkog gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, ističući da đaci i nastavnici sada imaju mnogo bolje uslove za rad.

U okviru ovogodišnje obnove škola, u toku je realizacija najvećeg pojedinačnog projekta iz ovogodišnje obnove – “utopljavanje” OŠ “Zmaj Јova Јovanović”, za šta je kroz projekat “Energetske efikasnosti” obezbijeđeno nešto više od milion KM.

Radovi se izvode i na školi “Branko Ćopić” u Boriku, za šta je takođe kroz projekat energetske efikasnosti obezbijeđeno oko 700.000 KM.

Radovi planirani za ovu godinu, već su okončani na školi u Pavlovcu, gdje je zamijenjena vanjska stolarija i sanirani sanitarni čvorovi, zatim na školi u Stričićima, koja je uz stolariju, dobila je i obnovljenu fiskulturnu salu, dok je Ekonomska školi dobila novu stolariju u suterenu škole, sa uključenom adaptacijom kabineta za praktičnu nastavu.

Takođe, u okviru plana za ovu godinu, privedena je kraju gradnja sportske dvorane OŠ “Branko Radičević” na Starčevici, za šta je izdvojeno 950.000 KM, a danas počinje i gradnja dvorane u OŠ “Sveti Sava” na Laušu.

Ovogodišnjim planom obnove, obuhvaćena je i OŠ “Branislav Nušić” i toku je ponovljeni postupak javne nabavke za zamjenu stolarije na starom objektu škole.

Ukupno 6,5 miliona KM biće izdvojeno ove godine za rekonstrukciju ili gradnju 17 školskih ili predškolskih objekata na području Banjaluke. Sredstva su obezbijedili Grad, Svjetska banka kroz projekat “Energetske efikasnosti” koji implementira Ministrastvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske, zatim Ministarstavo prosvjete i kulture Srpske, UNDP, Vlada Srbije i japanska Vlade.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!