Potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji “Šuma RS” i Šumarskog fakulteta

315

Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Javnog preduzeća šumarstva „Šume Republike Srpske“ i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci u vezi sa realizacijom projekta „Master plan pošumljavanja i gazdovanja šumskim kulturama u Republici Srpskoj“ potpisan je danas u Banjaluci.

Potpisivanju ovog sporazuma, koji su potpisali direktor JPŠ „Šume RS“ Slaven Gojković i dekan Šumarskog fakulteta Vojislav Dukić, čime su dogovorene konkretne aktivnosti i smjernice neophodne za praktičnu realizaciju ovog projekta, prisustvovao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.

Na sastanku, koji je prethodio potpisivanju sporazuma, istaknuta je važnost kvalitetne saradnje između „Šuma Srpske“, Šumarskog fakulteta i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koja je dovela do izrade projekta „Master plan pošumljavanja i gazdovanja šumskim kulturama u Republici Srpskoj“ čija će implementacija nesumnjivo doprinijeti kontinuiranom razvoju sektora šumarstva u Republici Srpskoj.

Podsjećamo da je kao nastavak procesa unapređenja pošumljavanja u Republici Srpskoj.

Ministarstvo poljoprivrede finansiralo izradu Master plana pošumljavanja, dok je nosilac izrade Šumarski fakultet u Banjaluci.

Master plan pošumljavanja i gazdovanja u šumskim kulturama RS, uz postojeće planske dokumente, dao je odgovore prvenstveno o količinama, vrstama i tipu sadnog materijala koje treba koristiti prilikom pošumljavanja šumskih goleti i šibljaka, zatim dinamiku, organizaciju i metod rada prilikom pošumljavanja, kao i odgovore iz oblasti sjemensko-rasadničke proizvodnje, dok se potpisivanjem ovog sporazuma kreće u njegovu praktičnu realizaciju.

Sastanku i potpisivanju sporazuma prisustvovali su i profesori Milan Maturaga i Zoran Govedar sa Šumarskog fakulteta, Univerziteta u Republici Srpskoj.

Banjaluka.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!