Đajić: U UKC-u RS 455 hospitalizovanih pacijenta koji imaju koronu

313

Imamo 455 oboljelih pacijenata trenutno na UKC-u RS, što je veliki broj, rekao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić, nakon vizite pacijenata oboljelih od virusa korona, koju je obavio sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Alenom Šeranićem.

Dodao je da je na respiratorima više od 50 pacijenata.

“Svi smo nosili boce sa kiseonikom, preseljavili krevete. Ovo je bio brzi preokret. Ubrzali smo opremanje stare hirurgije, gdje smo premjestili pacijente sa nekoliko klinika”, objašnjava Đajić.

Prema njegovim riječima, sve je krenulo od sastanka sa predsjednicom RS, kada je zauzet stav da se mora raditi ozbiljnije.

“Preko 400 pacijenata smo hospitalizovali ove sedmice, ali nikom nije nedostajalo ništa”, poručuje Đajić.

Naglasio je da i dalje treba raditi na edukaciji građana.

“Najveći doprinos može dati svaki pojedinac”, rekao je Đajić

Ministar Šeranić je rekao da je poznato da se Srpska od avgusta priprema za ove aktivnosti.

“Shodno povećanju broja pacijenata, bolničke kapacitete stavljamo im na raspolaganje. Ovdje sam se upoznao o ambulantnim pregledima, što je ranije na neki način bilo problematično, zbog velikog broja pacijenata. Imao sam priliku da porazgovaram sa smještenim pacijentima i vidim u kakvim smo uslovima. Izuzetno sam zadovoljan što imamo požrtvovane radnike, ali sam pogođen i mladima i starima koji ovdje leže, a pogođeni su kovidom”,  rekao je Šeranić.

Zahvalio se svim zdravstvenim radnicima koji brinu o pacijentima.

“Samo solidarnost i kolektivitet nam mogu pomoći, kao i naša individualna odgovornost. Reorganizacija UKC je omogućila da se tačno zna ko šta radi u ovim teškim uslovima”, poručio je Šeranić.

(srpskainfo.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!