Pitka voda potekla u 500 domaćinstava Česme i Krčmarica

439

Novoizgrađeni vodovod za područje gornjeg dijela Česme i Krčmarica, čijom se izgradnjom trajno riješilo vodosnabdijevanje za oko 500 domaćinstava s ovog kraja, u petak je pušten u funkciju.

Ovaj vodovod su svečano otvorili Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, gradonačelnik Igor Radojičić i Miladin Maličević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Česma.

Dodik je rekao da je ovo dokaz da Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Radojičićem nije posvećena samo strogom centru grada, nego i krajnjim destinacijama Banjaluke.

“Godinama je ovdje postojao problem vodosnabdijevanja i veoma sam zadovoljan što imam čast da sa mještanima podijelim radost njegovog rješavanja. Ovdje je potrebno da do kraja završimo društveni dom, što ćemo uskoro učiniti, i neke još ulice, pa da se završe svi problemi ovih mještana”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, vlast je učinila da se završe mnogi komunalni problemi širom Republike Srpske.

“Možemo s ponosom i obrazom doći u sve dijelove RS i reći da smo riješili većinu problema mještana, kao što je riješen ovaj problem vodosnabdijevanja”, istakao je Dodik.

Radojičić je kazao da je ovo veliki dan za mještane naselja Krčmarice i Česma, te da je više od 500 domaćinstava konačno riješilo problem vodosnabdijevanja.

“Razvedena je mreža i ogroman posao je urađen na radost mještana. U ovaj projekat je uloženo više od 2,8 miliona KM. Izgrađena su dva velika rezervoara, jedan na vrhu Krčmarica, a drugi na trećoj visinskoj zoni, te pumpne stanice sa druge i treće visinske zone, distributivni potisnici, cjevovodi. Već je razvedeno 13 kilometara vodovodne mreže i još je potrebno priključiti dio potrošača sa područja opštine Laktaši”, objasnio je Radojičić.

Dodao je da je za društveni dom u naselju Krčmarice urađen prvi dio posla u saradnji s UNDP-om, te da će se u toku iduće godine i ovaj posao privesti kraju.

Maličević je rekao da su srećni i zadovoljni što su konačno riješili problem vodosnabdijevanja.

“Stigla nam je voda i vratio se život u Krčmarice i Česmu. Ovo je za mlade ljude podstrek da ostanu u ovim dijelovima grada i formiraju svoje porodice. Dom je ozidan i nadamo se da će se uskoro i on osposobiti i staviti u funkciju na radost mještana”, zaključio je Maličević.

Vodosnabdijevanje viših dijelova Česme i Krčmarica se izvodi u okviru velikog projekta “Voda 1”, u ukupnoj vrijednosti od 7,8 miliona KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!