UKC Srpske: Predstavljanje kapitalnih projekata predviđenih na Paprikovcu

331
Foto : Tomas Damjanovic

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci predstaviće danas kapitalne projekte koji su predviđeni da se realizuju na Paprikovcu uz podršku Vlade Srpske i Grada.

Iz UKC-a je saopšteno da će ovu ustanovu danas posjetiti gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji želi da podrži zdravstvene radnike koji su na prvoj liniji odbrane protiv virusa korona.

U saopštenju se navodi da je Grad Banjaluka kroz izmjene regulacionog plana podržao projekte i unaprijedio infrastrukturu UKC-a.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da je u narednom periodu planirana izgradnja zgrade Instituta za onkologiju, koji je zbog povećanog broja onkoloških oboljenja neophodan da bi ovi pacijenti dobili najsavremeniju zdravstvenu zaštitu na jednom mjestu.

Planirana je i izgradnja Klinike za psihijatriju i kompleksa garaža, čime će, dodaju iz UKC-a, trajno biti riješen problem parkinga za sve pacijente i zaposlene ove ustanove.

U saopštenju se dodaje da je u planu i rekonstrukcija zgrade Ginekologije u kojoj se nalaze i Klinika za dječije bolesti i Klinika za dječiju hirurgiju, kao i zgrada Klinike za infektivne bolesti.

Regulacionim planom obuhvaćena je izgradnja objekata Medicinskog fakulteta, Centra za obrazovanje i istraživanje, Fakulteta zdravstvene njege i Medicinske škole.

– Na ovaj način, po ugledu na svjetske zdravstvene centre, Paprikovac će biti `medicinsko brdo`, gdje će naši pacijenti na jednom mjestu imati svu potrebnu zdravstvenu zaštitu, što će ovu lokaciju učiniti modernim naseljem, na čemu Vlada Srpske u saradnji sa lokalnom vlašću radi bez predaha – navode iz UKC-a.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!