NNovih 650 mjesta u vrtićima: Otvoreno novo krilo „Ježeve kućice“

318

Novo krilo vrtića „Ježeva kućica“ danas je i zvanično pušteno u funkciju, a već od iduće sedmice, u ovaj dio objekta ući će novih 50 mališana. Dogradnja ovog objekta dio je velikog plana, u okviru kojeg će do kraja godine biti otvoreno više od 650 novih mjesta u vrtićima u više dijelova Banje Luke.

Gradonačelnik Igor Radojičić, naglasio je da se radi o potpuno novom objektu u kojem će djeca imati optimalne uslove za boravak i predškolsko vaspitanje.

  • Vrtić se nalazi na lijepoj lokaciji u centru grada i možemo biti srećni što smo još jedan vrtić stavili na raspolaganje djeci i njihovim roditeljima. Projekat je realizovan zajedno sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP), sa kojim smo radili i na rekonstrukciji starog dijela „Ježeve kućice“ – naveo je Radojičić i dodao da je u ovaj projekt uloženo oko 370.000 KM.

V.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Andrea Dorić, najavila je da će vrtić već od naredne sedmice otvoriti vrata za prijem mališana.

  • Nastojimo da obezbijedimo što bolje uslove boravka za našu djecu, a do kraja ove godine trebalo bi da na raspolaganju bude ukupno 650 mjesta u novim objektima, uključujuću Kuljane i Vrbanju – izjavila je Dorić.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!