Đaci ponovo u klupama od ponedjeljka

311

U Zaključku je navedeno da se nastava, sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine, organizovanje proširenog programa (produženi boravak i jutarnje čuvanje), od 2. novembra nastavljaju u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj,

u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srpske broj 04/1-012-2-2184/20 od 17. avgusta i Planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona od 24. avgusta, saopšteno je Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Navodi se da su sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj, zadužene da, u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.

Dodaje se da prijedlog za obustavljanje nastave može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Zaduženo je Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod da u slučaju organizovanja nastave na daljinu obezbijede podršku za odvijanje nastave na daljinu, putem Јavnog servisa Radio-televizije Republike Srpske i putem elektronskih sredstava komunikacije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!