Bolji uslovi za 500 đaka: Milion KM za obnovu „Zmaj Jove“

347

Uslovi za školovanje više od 500 učenika Osnove škole „Zmaj Jova Jovanović“ biće uskoro neuporedivo bolji nego što je to danas slučaj, nakon što je ovih dana počela obnova jedne od najstarijih gradskih škola.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao ovu školu, kazao je da će u rekonstrukciju škole na Kočićevom vijencu biti uloženo oko milion KM, kroz projekat podizanja energetske efikasnosti školskih i predškolskih objekata.

  • Do sada, sedam banjalučkih centralnih osnovnih škola je potpuno obnovljeno kroz projekat „energetske efikasnosti“. Dograđena je škola na Starčevici, temeljno obnovljeno nekoliko područnih škola od Aginog sela do Pavlovca i na još 24 objekta obavljeni veći ili manji zahvati – kazao je Radojičić, dodajući da je riječ o milionskim iznosima.

Osnovni cilj, kako je rekao, jeste da našoj djeci u školskim objektima budu poboljšani uslovi, da im bude toplije i ugodnije za praćenje nastave.

Direktorica ove škole Dijana Bogdanović potvrdila je da se rekonstrukcija objeketa odvija prema planu, bez obzira na početne poteškoće u organizaciji izvođenja samih radova zbog epidemiološke situacije.

  • U okviru ovih radova, škola će dobiti novu fasadu, termoizolaciju i stolariju, te će za zagrijavanje prostorija ubuduće koristiti biološki prihvatljiv energent – istakla je ona.

Ministarka prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Srebrenka Golić precizirala je da je kroz projekte energetske efikasnosti u Banjoj Luci do sada sanirano 16 objekata, za šta je izdvojeno 9,5 miliona KM.

  • Riječ je o objektima namijenjenim za obrazovanje i zdravstvo. Konkretno, za školu „Zmaj Jova Jovanović“, uz novu fasadu i stolariju, radimo i novu kotlovnicu kako bi se sa fosilnih goriva prešlo na obnovljive izvore energije – istakla je Golićeva i dodala da bi radovi na ovoj školi trebalo da budu okončani krajem januara naredne godine.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!