Naselje Sime Matavulja: Brojni sadržaji za rekreativce

465

Stanari u naselju Sime Matavulja dobili su nove sportsko-rekreativne sadržaje, u okviru plana kojim se nastoji u svakom gradskom naselju napraviti što više prostora za rekreativne aktivnosti.

Na platou između Ulice Drage Malića i tranzita, uz ove nove sadržaje za sport i rekreaciju, sagrađena su i dva parka za pse sa prvom samouslužnom praonicom za pse.

-Dobili smo jedan kompleks sa više novih prostora i sadržaja i ovo je sada jedan lijep sadržaj za gradsko naselje. Ujedno, može nam ubuduće biti obrazac za uređenje drugih gradskih naselja gdje ima dovoljno prostora – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je danas obišao novoizgrađene sportsko-rekreativne sadržaje u naselju Sime Matavulja.

Uz ranije sagrađene i sada obnovljene terene za fudbal i odbojku, te teretanu na otvorenom, na ovoj lokaciji su izgrađeni novi tereni za basket i boćanje, staza za trčanje, te pješačke staze, što će ovu lokaciju učiniti prijatnim mjestom za druženje kao i za bavljenje različitim sportovima i rekreacijom.

Jedan od pokretača ove inicijative Saša Kecman, kaže da stanari ovog dijela grada sada imaju na raspolaganju brojne sadržaje, od onih za sportiste i rekreativce, do vlasnika kućnih ljubimaca.

-I za one nešto starije sugrađane u našem naselju imamo uređene staze za šetnju, tako da sada imamo dovoljno sadržaja za jedan lijepo ispunjen dan – kazao je Kecman.

Cijeli prostor u naselju dodatno je ozelenjen odnosno zasađene su nove sadnice smrče, platana i jorgovana.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!