Vrtić “Ježeva kućica” u novom ruhu

584

Drugi dio objekta “Ježeve kućice” dobio je novo ruho, nakon što su završeni građevinski radovi na ovom najstarijem vrtiću na području grada.

Kako su naveli iz Gradske uprave, narednih dana predstoji opremanje namještajem i rekvizitima kako bi novo krilo ove predškolske ustanove bilo uskoro stavljeno u funkciju.

“Rekonstrukcijom ovog dijela objekta, koji je već godinama devastiran i van upotrebe, biće omogućen prijem dodatnih 50 mališana u ‘Ježevoj kućici'”, kažu u Gradskoj upravi.

Dodaju da će proširenjem kapaciteta najstarijeg gradskog vrtića, uz već izgrađenih više novih predškolskih ustanova u drugim dijelovima grada, postići zacrtani cilj, da se obezbijedi ukupno 650 novih mjesta u vrtićima.

“Uskoro će biti otvoren prvi javni vrtić na Petrićevcu i novi dio vrtića ‘Kolibri’ u Lazarevu, a u utorak je počela gradnja prvog vrtića u Kuljanima. Istovremeno, sprovodi se tender za izbor izvođača radova za vrtić u Vrbanji”, objašnjavaju u Gradskoj upravi.

Ističu da ovih dana treba da počne i energetsko “utopljavanje” vrtića “Neven” i “Naša djeca”.

Sanacija dodatnog krila vrtića “Ježeva kućica” počela je u junu, a u okviru rekonstrukcije ovog objekta, koji je godinama bio devastiran i van upotrebe, urađeni su krov, postavljeni su stolarija i nova fasada, podovi, sanitarije, kao i okolno uređenje.

Ovaj projekat zajednički su realizovali Gradska uprava i UNDP, a vrijednost radova bez opremanja vrtića je 250.000 KM.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!