Obnova Hirurgije pri kraju, uskoro privremena COVID bolnica

476

Obnova objekta stare Hirurgije privodi se kraju kako bi bio doven u pristojno stanje i poslužio kao COVID bolnica, a po okonačanju pandemije kao privremeni objekat za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo i Kliniku za dječije bolesti kada se počne rekonstrukcija istih na lokaciji Paprikovac, saopšteno je iz Univerzitetskog kloničkog centra RS.

Rukovodstvo UKC RS, s obzirom na to da se u Republici Srpskoj u kratkom roku očekuje rapidan porast broja pacijenata oboljelih od COVID-19, donijelo je odluku da pripremi neophodne kapacitete za prijem novooboljelih i pokrenuta je sanacija objekta stare Hirurgije, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Kako je navedeno, tokom prethodnih mjeseci, izvršene su pripreme koje podrazumijevaju sanaciju i djelimičnu adaptaciju prostora stare Hirurgije, koja je svojevremeno bila predviđena za rušenje.

“Na preporuku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, novčana sredstva za ovu svrhu obezbijedila je Vlada RS. Pokrenuta je procedura za sanaciju i djelimičnu adaptaciju ovog objekta za privremenu Covid-19 bolnicu. Sprovedene su javne nabavke za pribavljanje potrebne dokumentacije kao i za izbor izvođača radova na projektu sanacije. Izabrani izvođač radova je DELTA MD d.o.o. Banjaluka, a vrijednost radova je 1.348.931,93 KM bez PDV-a. Sanacija će se izvršiti na neto površini cca 5.700 m². Iz gorenavedenog proizlazi da je cijena sanacije jednog kvadratnog metra oko 236.65 KM, što je ispod svake tržišne cijene”, precizirano je u saopštenju UKC RS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!