Republički štab donio Zaključak o raspodjeli medicinske opreme

347

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici donio Zaključak o raspodjeli medicinske opreme – pacijent monitora javnim zdravstvenim ustanovama – bolnicama i UKC Republike Srpske u Republici Srpskoj.

– Štab je prihvatio donaciju medicinske opreme – pacijent monitora potrebne za liječenje pacijenata oboljelih od infekcije izazvane virusom korona (“SARS-CoV-2”) koju donira UNDP za BiH – navodi se u saopštenju Republičkog štaba za vanredne situacije.

– Vlada Republike Srpske donijela je Zaključak o donaciji direktnih antigenskih testova za dokazivanje “SARS-CoV-2” javnim bolničkim ustanovama – dodaje sa u saopštenju.

Navode da je Štab odobrio donaciju direktnih antigenskih testova s ciljem prevencije, suzbijanja i otklanjanja pandemije virusa “SARS-CoV-2” i bolesti COVID-19.

– Vlada Republike Srpske donijela je Zaključak o donaciji lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju u javnim zdravstvenim ustanovama. Štab je odobrio donaciju lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju u javnim zdravstvenim ustanovama u cilju zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2 – dodaje se u saopštenju.

Raspodjela donacije lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju izvršiće se u skladu sa utvrđenim rasporednim nalogom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!