Uskoro vrtić na Petrićevcu

397

Gradnja prvog vrtića na Petrićevcu ulazi u završnu fazu, dok se u isto vrijeme uveliko radi na izradi namještaja kako bi ovaj objekat narednog mjeseca bio stavljen u funkciju.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za komunalne poslove, na objektu je izvedena većina radova, a trenutno se privodi kraju „utopljavanje“ objekta u fasadnom sistemu sa kamenom vunom.

Prema projektu, budući vrtić podijeljen je u dvije cjeline, prva za djecu vrtićkog uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine.

Novi vrtić na Petrićevcu gradi se u okviru višenamjenskog objekta vrijednog više od dva miliona KM. Radove finansiraju Grad Banja Luka i Vlada Srbije.

Pored vrtića, u ovom objektu nalaziće se i ambulanta porodične medicine i objekat mjesne zajednice koji je takođe skoro završen.

Ovih dana treba da počnu i radovi na vanjskom uređenju oko objekata.

Gradnja višenamjenskog objekta počela je krajem prošle godine u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“. Izvođač radova – preduzeće „Tekton“, prema ugovoru, ima rok od 300 dana za završetak objekta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!