Vrbanja dobija vrtić, a Mišin Han igralište

360

Na jesen je planiran početak izgradnje novog vrtića u Vrbanji, dječjeg igrališta u Mišinom Hanu, kao i asfaltiranje saobraćajnica na području Debeljaka i Kuljana.

U Gradskoj upravi je tim povodom juče potpisan ugovor između grada i Republičkog sekreta-rijata za raseljena lica i migracije, a očekuje se da bi ubrzo mogli početi i radovi na terenu.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da se nas-tavlja dobra saradnja grada i Sekretarijata nakon što je zajedničkim projektom izgrađen dio kanalizacione mreže u Vrbanji i otvoreno dječje igralište u Lazarevu.

“Grad će obezbijediti dokumentaciju i javne na-bavke za ove projekte, a ako ne bude problema očekujemo da s realizacijom počnemo već ove jeseni”, istakao je Radojičić.

Marko Aćić, v.d. direktora Republičkog sekreta-rijata za raseljena lica i migracije, kazao je da je za ove projekte predviđeno 130.000 KM.

“Oko 35.000 KM ulažemo u izgradnju dječjeg igrališta u Mišinom Hanu za interno raseljena lica jer ih se veliki broj naselio u ovoj mjesnoj zajednici. Ostatak sredstava odnosi se na sufinansiranje izgradnje vrtića u Vrbanji, te modernizaciju saobraćajnica na području Kuljana i Debeljaka”, kazao je Aćić.

Ranije je rečeno da bi vrtić u Vrbanji prema pro-jektu trebalo da bude veličine 330 kvadrata.

“Objekat bi trebalo da bude izgrađen pored škole u Vrbanji, što graniči s Debeljacima, tako da bi korist imali roditelji iz oba naselja”, rekao je ranije Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Aćić je rekao da je u toku izgradnja 50 socijalnih stanova u naselju Ada, nakon što su nedavno u Kuljanima u okviru ovog projekta već izgrađene tri stambene zgrade s 48 stanova.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!