Promocija knjige “Bunt dece socijalizma”u Banskom dvoru

405

Promocija knjige “Bunt dece socijalizma” autora Dušana Vesića biće održana 30. septembra u 20 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.
njigom „Bunt dece socijalizma“ o prvoj generaciji bendova novog talasa Dušan Vesić zaokružuje trilogiju o najvažnijim momentima jugoslovenske rok kulture. Radi se o prvoj sistematskoj, detaljnoj priči o ovom periodu koja obiluje zanimljivim i manje poznatim podatacima.

Glavna tema knjige “Bunt dece socijalizma”, koju je objavila Laguna, je jugoslovenska muzika od 1977. do 1982. godine, kao i duštveno-političke prilike u kojima je na kraju Brozove ere nastao novi talas. To nije bio samo pokret, nego i preokret u jugoslovenskoj muzici, u kome su se definitivno razišle domaća šlager i rok muzika. Ona je neka je vrsta rengenske slike jugoslovenskog novog talasa sa distance od četiri decenije tokom kojih, prema mnogim mišljenjima, ništa značajnije nije stvoreno na ovim prostorima.

Dušan Vesić je rođen u Beogradu 1959. godine. Smatraju ga jednim od najvažnijih rok-novinara Jugoslavije u periodu od 1980. do 1990. godine. Pisao je za gotovo sve relevantne novine i časopise tog vremena promovišući rock-kulturu. Bio je urednik za domaću scenu u časopisima Rock i Pop Rock. Bio je direktor festivala zabavne muzike “Beogradski šlager – menadžer” (1992 – 1995). Od 1996. godine bavi se video-produkcijom. Autor je kultnog dokumentarnog TV-serijala “Rockovnik” (40 epizoda) i TV-serije i filma „EKV – Kao da je bilo nekad“.

Autor je knjiga “Bijelo dugme – Šta bi dao da si na mom mjestu” i “Magi – kao da je bila nekad”. Živi u Beogradu i Puli.

Sa Dušanom će razgovarati novinar Nebojša Ristić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!