Svjetski dan srca 29. septembra: Promocija značaja fizičke aktivnosti

462

Svjetski dan srca – 29. septembar, čija je ovogodišnja tema „Koristi srce da napraviš bolji izbor“, biće obilježen i ove godine u našem gradu. Tim povodom, na Banj brdu, od 16 do 18 časova, biće promovisan značaj redovne fizičke aktivnosti kroz projekat „Staza zdravlja“.

Iz Fondacije ,, Zdravlje i srce“, koja realizuje projekat „Staza zdravlja“ u partnerstvu sa “Društvom za srce Slovenije“, ističu da je cilj ovog projekta kojeg provode u šest gradova RS, doprinos očuvanju zdravlja građana.

Kada je riječ o Banjoj Luci – određena je „Staza zdravlja“ na Banj brdu, gdje je postavljena i informativna tabla o značaju fizičke aktivnosti za prevenciju kardiovaskularnih oboljenja.

-Staza zdravlja se postavlja, po pravilu, u zdravoj prirodnoj sredini i najčešće su to najbliža izletišta u prirodi, šumi, te pored rijeke. To je ustvari poligon psihofizičke aktivnosti, zasnovan na hodanju, trčanju, gimnastici, vježabama oblikovanja, dostupnim vježabama na sparavama i drugim aktivnostima u prirodi – navode iz ove Fondacije.

Pozivaju sugrađane da se, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, pridruže sutrašnjoj aktivnosti na Banj brdu, koju organizuju u saradnji sa Udruženjem kardiologa Republike Srpske, a uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, Grada Banja Luka, Doma zdravlja Banja Luka, Medicinskog fakulteta i Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjoj Luci.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!