Nova ambulanta u Dragočaju ipak iduće godine

412

Zbog pandemije virusa korona i manjeg priliva sredstava u gradsku kasu projekat izgradnje nove ambulante porodične medicine u naselju Dragočaj prolongiran je za iduću godinu, rekao je za “Nezavisne” Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Prema njegovim riječima, zbog virusa korona za ovaj projekat su morali da umanje sredstva te se nada da će u toku naredne godine on biti realizovan.

“Lokacija ostaje ista. Objekat stare ambulante porodične medicine je planiran da se sruši i da se na tom mjestu gradi nova”, naveo je Bilčar.

Izgradnja ambulante u mjesnoj zajednici Dragočaj planirana je Strategijom razvoja grada Banjaluka u periodu 2018-2027. godine, u okviru Projekta unapređenja dostupnosti primarne zdravstvene zaštite i infrastrukturnih kapaciteta za pružanje usluga zdravstvene zaštite.

Planirano je da nova ambulanta, za koju su sredstva planirana gradskim budžetom u iznosu od 300.000 KM, bude sagrađena na mjestu stare ambulante u ovom naselju koja se ne koristi decenijama.

Sadašnji objekat ambulante porodične medicine u Dragočaju znatno je oštećen usljed slijeganja tla, zbog čega je i odlučeno da se gradi novi.

U Domu zdravlja ranije su potvrdili da se u prijedlogu izgradnje ambulante porodične medicine u Dragočaju, koji je poslat Gradskoj upravi, nalazi izgled, kao i sadržaj ovog objekta.

“Između ostalog, trebalo bi da sadrži dvije ordinacije za preglede pacijenata kod porodičnog doktora, jednu prostoriju za intervencije, kao i prostoriju za laboratorijske usluge”, kazali su ranije u Domu zdravlja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!