Uručena posthumna odlikovanja za borce VRS

345

Posthumna odlikovanja uručena su danas u Gradskoj upravi porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske. Izaslanik predsjednika RS, Slobodan Župljanin, rekao je da je ove godine odlikovano sedam boraca sa banjalučkog područja i da je time nastavljena praksa koja je ustanovljena prethodnih godina.

  • Riječ je o široj aktivnosti koja se sprovodi na cijeloj teritoriji RS, a predsjednica RS Željka Cvijanović je, u ovoj godini, postuhmno odlikovala ukupno 282 poginula borca VRS sa cijele teritorije Republike. Ovo je jedan od načina da iskažemo svoju zahvalnost i poštovanje prema borcima koji su dali svoj život za stvaranje Republike Srpske – naglasio je Župljanin.

Gradonačelnik Igor Radojičić, istakao je da Grad Banja Luka čini sve da se na adekvatan oduži svim poginulim borcima VRS, ranjenim borcima, njihovim porodicama, ali i borcima koji su preživjeli rat.

  • Na području grada smo obnovili ili izgradili sva spomen obilježja koja su bila dogovorena sa Boračkom organizacijom RS, a to su obilježja u naseljima Starčevica, Lauš, Zalužani, Stričići, Motike i Bistrica. Preostao je još veliki posao izgradnje centralnog spomen obilježja koje će biti izgrađeno u centru grada, a trenutno smo u fazi prikupljanja dokumentacije za raspisivanje javnog poziva koju vodi nadležno ministarstvo u Vladi RS – naveo je Radojičić. On je dodao da Grad pomaže boračku populaciju na različite načine, kao što su stipendiranje djece iz porodica poginulih boraca, javni pozivi za zapošljavanje u Gradskoj upravi, te stambeno zbrinjavanje i banjsko liječenje.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!