PREMINULA DVA PACIJENTA U Srpskoj na korona virus POZITIVNE još 72 osobe

504

U protekla 24 časa u Srpskoj je korona virus potvrđen kod još 72 osobe, rekao je direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

Zeljković kaže da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna.

– Jedan boj pozitivnih slučajeva dolazi sa privatnih zabava i vjerskih događaja – ističe Zeljković.

On naglašava da u slučaju pojave bilo kojih simptoma, građani treba da ostanu kod kuće.

Kaže da se na ovaj način ide ka smanjenju širenja virusa. Takođe, roditelji koji imaju simptome, ne treba da šalju djecu u školu.Sa pogoršanjem vremenskih prilika, više će ljudi boraviti u zatvorenom, zato još jednom apelujemo na pridržavanje mjera – dodaje Zeljković.

U protekla 24 časa u Srpskoj je testirano 510 laboratorijskih uzoraka. Prijavljena su dva smrtna slučaja, a riječ je muškarcima srednje i starije životne dobi iz Teslića i Gradiške – rekla je epidemiolog u IJZ RS Jelena Đakovic Dević.

Među novozaraženima je 47 muškaraca i 25 žena, od kojih je 19 mlađe životne dobi, 46 srednje i osam starije životne dobi.Prema mjestu prebivališta, najviše novozaraženih je iz Banjaluke, njih 29, pet je iz Bijeljine, po četiri iz Gradiške i Doboja.

Do sada je u RS testirano 77.205 osoba, a potvrđeno je 9.048 slučajeva korona vrusa.

Ukupno se oporavilo 6.030 osoba, dok je bitku sa koronom izgubilo 296 oboljelih.

U bolnicama u RS trenutno je hospitalizovan 171 pacijenat, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru 58, a u opštim bolnicama njih 113.

U RS je pod zdravstvenim nadzorom 3.659 soba, a nadzor je završen kod njih 59.053.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!