Starčevica: Dvorana „pod krovom“, u toku tender za opremanje

474

Radovi na izgradnji nove sportske dvorane na Starčevici, uz Osnovnu školu „Branko Radičević“, napreduju odličnim tempom, a buduća dvorana je ovih dana stavljena „pod krov“.

Uz postavljenu krovnu konstrukciju, ovih dana okončano je i malterisanje objekta, a u toku je postavljanje fasade. Tokom dosadašnjih radova, izgrađen je i parking za potrebe buduće sportske dvorane. Uporedo s tim, ovih dana je raspisan i tender za unutrašnje opremanje dvorane.

Ovaj projekat, vrijedan 950.000 KM, trebalo bi da bude okončan ove jeseni, čime će učenici ove škole imati bolje uslove za odvijanje časova fizičkog vaspitanja, a u raspoloživim terminima dvorana će biti dostupna za sportiste i klubove.

Radovi su počeli polovinom aprila, a izvodi ih konzorcijum kojeg čine četiri firme, na čelu sa „Progresgradnjom“.

Uporedo sa Starčevicom, na jesen je planiran početak gradnje još jedne nove sportske dvorane, i to uz školu „Sveti Sava“ na Laušu, za šta je u toku tender za izbor izvođača radova.

Time bi Banja Luka u razmaku od samo par godina dobila treću, novu sportsku dvoranu, nakon što je već izgrađena nova dvorana na mjestu nekadašnjeg „Šoping centra“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!