Banjaluka: U centru jedan čas bez saobraćaja

499
Evropska sedmica mobilnosti završava se danas, kada će obustavljanjem saobraćaja u centralnoj banjalučkoj ulici na jedan čas biti obilježen Dan bez automobila.

Iz Gradske uprave navode da će saobraćaj biti obustavljen u periodu od 12.00 do 13.00 časova, na dionici od Narodnog pozorišta Republike Srpske do zgrade “Ekvatora”, za sva vozila osim za autobuse.

– Na ovaj način ćemo simbolično nastojati ukazati na neophodnost manjeg korištenja automobila, a većeg korištenja javnog prevoza, kao i na veća nemotorizovana kretanja – istakli su iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U tom periodu biće podijeljene besplatne godišnje kartice za servis za iznajmljivanje gradskih bicikala “Bl bajk”, u okviru akcije koja je sprovedena putem Fejsbuk stranice grada Banjaluka.

Iz Gradske uprave navode da su sve ove aktivnosti dio nastojanja da se promoviše zdrav život, pješačenje, biciklizam i što manje motornog saobraćaja.

Tema ovogodišnje Evropske sedmice mobilnosti, čije obilježavanje je počelo 16. septembra, jeste “Mobilnost bez zagađenja za sve”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!