U Srpskoj 98 novih slučajeva virusa korona

480

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 641 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 98 osoba u Republici Srpskoj.
Radi se o 52 muških i 46 ženske osobe, od kojih je 18 mlađe, 65 srednje i 15 osoba starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, 38 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Laktaša, osam iz Zvornika, pet iz Gradiške, po četiri iz Čelinca i Bijeljine, po tri iz Drvente i Foče, po dvije iz Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Lopara i Teslića i po jedna iz Broda, Doboja, Istočne Ilidže, Kneževa, Kostajnice, Milića, Osmaka, Pala, Prijedora, Sokoca, Srpca, Stanara, Trebinja, Šipova i Nevesinja.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Prijedora.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.609 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 285 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.491 osoba, a testirano je ukupno 73.612 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 177, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 57, a u opštim bolnicama 120.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.554 osoba, a nadzor je završen kod 55.357 osoba.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!