Obilićevo: Uskoro semafor u Gavrila Principa

533

Kako bi se poboljšala bezbjednost u odvijanju saobraćaja, na prometnoj raskrsnici ulica Gavrila Principa i Braće Jugovića u naselju Obilićevo, biće postavljen semafor.

Ova raskrsnica dobila je značajano mjesto u uličnoj mreži ovog dijela grada – izgradnjom Istočnog tranzita i novog mosta na lokaciji starog Zelenog mosta, te uklonjanjem kuće i spajanjem Ulice Braće Jugovića (kod Pionirske ulice).

-Na navedenoj raskrsnici se ukrštaju saobraćajni tokovi koji dolaze desnom stranom obale Vrbas, preko novog mosta, zatim vozila koja nastavljaju kretanje dalje ka južnom dijelu grada, kao i lokalni saobraćajni tokovi. Sve ovo je uticalo da dođe do povećanog saobraćajnog opterećenja, uz nastanak i saobraćajnih nezgoda – naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nakon provedenih analiza, kako su istakli – odlučeno je da se raskrsnica semaforizuje, za šta je resorno odjeljenje već pokrenulo izradu projektno-tehničke dokumentacije.

-Do semaforizacije raskrsnice, biće provedene privremene preventivne mjere u cilju smanjivanja brzine kretanja vozila – zaključili su iz odjeljenja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!