Na pomolu rješenje problema oborinskih voda na Laušu

467

Stanovnici Ulice Đorđa Jovetića na Laušu, za mjesec dana, trebalo bi da imaju riješen višegodišnji problem kanalizacije u svojoj ulici. Danas je počela izgradnja kanalizacije u ovoj ulici, investicija vrijedna oko 100.000 KM, a u okviru velikog projekta izgradnje vodovoda i kanalizacije „Voda 1“ ukupne vrijednosti 7,8 miliona KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas prisustvovao otvaranju radova, rekao je da su veliki problem Lauša oborinske vode koje se slijevaju tokom većih padavina.

  • Nakon Ulice Đorđa Jovetića, posao nastavljamo i susjednoj Ulici Vladimira Rolovića, te u Karađorđevoj ulici gdje će biti smješten glavni kolektor. Cilj ovih poslova je da se oborinske vode svedu u kanalizaciju, kako ne bismo imali poplave koje su ovdje uobičajene prilikom svake obilnije kiše – naglasio je Radojičić i najavio da će, kroz projekat „Voda 2“, biti nastavljeno još nekoliko krakova kanalizacije u naselju Lauš, čime će biti riješen najveći broj kritičnih tačaka u ovom dijelu grada.

Predjsednik Skupštine grada Zoran Talić, izjavio je da će, izgradnjom kanalizacije u Ulici Đorđa Jovetića, biti riješen veliki komunalni problem mještana ovog kraja.

  • Građani su nas pozvali prije izvjesnog vremena i evo, ove godine smo obezbijedili sredstva za realizaciju ovog projekta. Ovaj problem rješavamo sveobuhvatno, jer ćemo kod kružnog toka na Laušu izgraditi kolektor i ovaj problem oborinskih voda bi trebalo da bude riješen sistemski i trajno – izjavio je Talić.

Mještanin ovog kraja Duško Brkić, izrazio je zadovoljstvo početkom radova, ističući da su im oborinske vode i poplave stvarale ogromne probleme već decenijama, a da će izgradnjom kanalizacije, taj problem konačno biti riješen.

Rok za završetak radova je 30 dana, a izvođač je banjalučko preduzeće „Hidrokop“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!