Počelo proširenje Ulice Ivana Gorana Kovačića

385

Rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Ivana Gorana Kovačića, na potezu od „Centruma“ do „Lesnine“, počela je  u okviru zajedničkog projekta Grada i preduzeća „Putevi RS“, vrijednog dva miliona KM.

Saobraćajnica će biti proširena na četiri saobraćajne trake, sa pješačkom i biciklističkom stazom, kao i autobuskim stajalištem.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao radove, kazao je da se rekonstrukcijom Ulice Ivana Gorana Kovačića slaže posljednji element mozaika Istočne transverzale.

  • Konačno se povezuju istočni i zapadni tranzit na način da se novi kružni tok kod „Lesnine“ spaja modernom saobraćajnicom sa kružnim tokom kod „Centruma“, odnosno zapadnim tranzitom. Tako dobijamo jednu neprekinutu aveniju ili transverzalu koja se proteže od „Centruma“ pa sve do novog mosta u Obilićevu, na kojoj se nalazi šest kružnih raskrsnica, spojen istočni tranzit, spojen most, biciklističke i pješčake staze, modernziovane saobraćajnice… – kazao je Radojičić.

Direktor preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić, rekao je da očekuju da se saobraćajnica u Ivana Gorana Kovačića uradi i prije predviđenog roka od 210 kalendarskih dana.

  • Dobićemo modernu saobraćajnicu sa četiri trake, čime bi trebalo da se ubrza saobraćaj između istočnog i zapadnog tranzita. Trudićemo se da radovi što manje utiču na odvijanje saobraćaja u ovom dijelu grada – naveo je Nešić.

Izvođač radova je preduzeće „Niskogradnja“ iz Laktaša.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!