Radovi vrijedni 670.000 KM: Temeljna obnova OŠ „Branko Ćopić“

444

U okviru ovogodišnjeg velikog plana obnove školskih objekta, u toku su obimni radovi na objektu škole „Branko Ćopić“ u Boriku, za šta je kroz projekat energetske efikasnosti obezbijeđeno oko 670.000 KM.

Od radova, predviđeno je postavljanje toplotne izolacije na fasadne zidove i ravni krov objekta, zamjena dijela vanjskih prozora na objektu fiskulturne sale, te ugradnja termostatskih ventila i pumpi.

Istovremeno, u temeljnu rekonstrukciju ulazi i jedna od najstarijih banjalučkih osnovnih škola, „Zmaj Jova Jovanović“, koja će biti potpuno obnovljena.

Radovi na ovoj školi će koštati nešto više od milion KM i obezbijeđeni su takođe kroz projekat „Energetske efikasnosti“. Od energetskih mjera na ovoj školi, planirana je zamjena postojećih vanjskih prozora i vrata, kao i postavljanje toplotne izolacije na fasadne zidove i krov objekta.

U okviru ovogodišnje obnove škola, u toku je gradnja sportske dvorane OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici, za šta je izdvojeno 950.000 KM.

Uz ove dvije, radovi se izvode i u i područnoj školi u Pavlovcu, srednjoj Ekonomskoj školi, a nedavno su uspješno okončani u školi u Stričićima koja je dobila novu stolariju i obnovljenu fiskulturnu salu.

Kako su potvrdili u Odjeljenu za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport – radovi su planirani i u Osnovnoj školi „Branislav Nušić“ i područnoj školi u Drakuliću, za šta su u toku procedure javnih nabavki. Uz školu u Borkovićima planirana je gradnja dječijeg igrališta.

Sveukupno,  6,5 miliona KM biće izdvojeno ove godine za rekonstrukciju ili gradnju 17 školskih ili predškolskih objekata. Sredstva su obezbijedili Grad, Svjetska banka kroz projekat „Energetske efikasnosti“ koji implementira Ministrastvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, zatim Ministarstavo prosvjete i kulture RS, UNDP, Vlada Srbije i japanska Vlade.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!