Lazarevo: Mališani dobili novo mjesto za igru

365

Mališani iz Lazareva dobili su novo dječije igralište, koje se nalazi u blizini Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Ovo je već 26. igralište koje je sagrađeno u posljednje četiri godine u Banjoj Luci, a drugo u Lazarevu (ranije izgrađeno kod OŠ „Borisav Stanković“).

Gradnju igrališta zajednički su finansirali Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i Grad Banja Luka.

-Ovo je odlična lokacija za dječije igralište, jedno prirodno mjesto gdje se ljudi okupljaju, s obzirom na to da je u blizini škola, crkva, teretana u prirodi i fudbalsko igralište. Inače, u ove protekle četiri godine nastojali smo da u mnogim gradskim naseljima oplemenimo prostore i damo djeci nove sadržaje – naglasio je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je večeras obišao ovo igralište.

Kada je riječ o Lazarevu, gradonačelnik je naveo da je sljedeći veliki projekat koji će biti okončan – vrtić “Kolibri”, njegova druga faza, u koji će moći da se smjesti 170 djece.

V.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Marko Aćić, kazao je da ga raduje što je uspješno završen ovaj zajednički projekat, značajan za mještane Lazareva.

-Ovdje u ovom naselju živi i veliki broj lica iz kategorije interno raseljenih lica, ali i dio Srba koji su izbjegli iz Hrvatske. Vjerujem da će ovo igralište poslužiti kompletiranju slike ovog naselja i omogućiti djeci lijepo djetinjstvo – naveo je Aćić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!