Obnovljen krov Doma omladine

675

Banjalučki Dom omladine, uz podršku Grada i međunarodnih partnera, dobio je rekonstruisani krov, koji će moći biti korišten i kao nova scena za izvođenje raznih kulturnih sadržaja.

Gradonačelnik Igor Radojičić, naglasio je da je sanacijom krova na Domu omladine riješen građevinski problem na ovom objektu, ali i dobijen novi prostor za održavanje raznih kulturnih, edukativnih i zabavnih sadržaja.

– Gradska administracija nastoji da se prostor Doma omladine „oživi“ i time unaprijedi i obogati društveni i kulturni život grada, što je i jedan od fokusa platforme „Banja Luka ljudskog lica“. Dom omladine je, kroz aktiviranje projekata za djecu, mlade, starije i osobe sa invaliditetom, koji su realizovani u saradnji sa nevladinim organizacijama, dobio niz novih sadržaja, a sanacijom krova dobili smo i nove prostore gdje se oni mogu organizovati – rekao je Radojičić.

Izvršni direktor Instituta „Perpetum mobile“ Ilija Trninić kazao je da su oni jedna od brojnih organizacija civilnog sektora koja u okviru platforme „Banja Luka ljudskog lica“ realizuje svoje programe u prostorijama Doma omladine.

  • Sanacija ovog prostora je jako značajna jer smo dugoročno dobili kapacitet za provođenje raznih aktivnosti organizacija civilnog društva- naglasio je on.

Radovi na sanacija krova Doma omladine, vrijedne više od 220.000 KM, realizovani su u saradnji Grada Banje Luke, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!