Sjajan trik koji sprječava zubobolju za samo 2 minuta

1141
Čudesan trik će vas spasiti u onim trenucima kada morate da odložite posjetu zubaru.Sigurni smo da znate da je jedna od najgorih vrsta bola upravo zubobolja.U najvećem broju slučajeva, sve počinje od osjećaja nelagodnosti i blagog trnjenja u vilici da bi se zatim bol širio, a u nekim slučajevima izazvao otok.Zato je bitno već u prvom stadijumu djelovati, a dok ne odete do zubara, koji će na najbolji način sanirati problem, možete se poslužiti ovom metodom koju su ljudi koristili od davnina.

Tajna se krije u karanfiliću! Ovaj ljekoviti začin je i danas veoma popularan u Indiji, a zbog anestetskog i protivupalnog dejstva njime se možete zaustaviti bol za samo dva minuta.

Karanfilić možete koristiti u vidu cijele biljke, praha ili ulja koje je najdjelotvornije.

Za koju god varijantu da se odlučite, prvo isperite usta toplom slanom vodom, a zatim krenite sa primjenom.

U nastavku vam otkrivamo tri metode za ublažavanje boli:

1. Cijeli karanfilić

Ako koristite cijelu biljku, uzmite 2 karanfilića i stavite ih u usta, pokraj bolnog zuba. U ustima će se omekšati, te tada možete nježno da žvaćete, i na taj način ćete iz njega istisnuti još više ljekovitih materija.

2. Prah karanfilića

Uzmite prstohvat karanfilića i stavite ga između zubnog mesa i obraza pokraj zuba koji vas boli.

3. Ulje od karanfilića

Ulje od karanfilića ima najbrže dejstvo. Pomiješajte nekoliko kapi ulja karanfilića sa pola kašike ulja od masline. U tu smjesu umočite komadić vate, a zatim lagano tapkajte na bolno mjesto. Veoma brzo ćete osjetiti olakšanje.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!