Prihvaćena inicijativa Vlade o izmjeni Zakona o akcizama BiH

384
Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH prihvatio je inicijativu Vlade Republike Srpske i pokrenuo dalju proceduru usvajanja izmjene Zakona o akcizama BiH na uvoz alkohola koji se uvozi kao repromaterijal.

Vlada Republike Srpske je na inicijativu Ministarstva finansija Republike Srpske na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje pokrenula izmjene Zakona o akcizama BiH na uvoz alkohola koji se uvozi kao repromaterijal, kako bi se izašlo u susret proizvođačima dezinfekcionih proizvoda koji u potpunosti zavise od uvoza, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na ovaj način bi se olakšalo poslovanje privrednim subjektima, među kojima je i preduzeće “Euro lab”, a građanima bi bilo omogućeno lakše pridržavanje preporučenih zdravstvenih mjera, tako što se na uvoz i isporuku alkohola od strane obveznika domaće akcize u BiH koji će se koristi za dezinfekciju ili kao repromaterijal u proizvodnji sredstava za dezinfekciju ne plaća akciza, pojasnili su iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Predloženom izmjenom Zakona ujedno bi se stvorile nove pretpostavke za poboljšanje uslova likvidnosti za uvoznike i proizvođače alkohola za svrhe proizvodnje lijekova i ili u medicinske svrhe, kao i etil alkohol koji se koristi kao repromaterijal u proizvodnji sredstava za čišćenje i pranje, kozmetičkih proizvoda i ostalih proizvoda na koje se ne plaća akciza, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su obustavljene sve prinudne naplate Uprave za indirektno oporezivanje prema preduzeću “Euro lab”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!