Povećan broj policajaca u blizini škola u Banjaluci

575

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je, sa početkom školske godine povećano prisustvo policijskih službenika u blizini obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojima će se kretati učenici, jer za određeni broj njih ovo znači i prvo samostalno učestvovanje u saobraćaju.

Iz ove uprave su najavili da će se u septembru za najmlađe kategorije učesnika u saobraćaju organizovati predavanja o temi bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju, uz obavezno poštivanje mjera u vezi virusa korona, koje je propisao Republički štab za vanredne situacije.

“Početak je školske 2020/2021. godine i povećano je prisustvo školske djece na ulicama. Službenici Policijske uprave Banjaluka preduzimaće niz preventivnih aktivnosti u skladu sa naloženom republičkom akcijom `Zaštitimo djecu u saobraćaju`, a radi podizanja svijesti vozača na poštivanje saobraćajnih propisa i prilagođavanje brzine kretanja vozila kojima upravljaju”, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka će posebno pojačati mjere na evidentiranju i sankcionisanju prekršaja nepropisnog parkiranja u blizini škola, obilježenih pješačkih prelaza i autobuskih stanica, kao i na kontroli i utvrđivanju tehničke ispravnosti vozila kojim se vrši organizovani prevoz djece.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače da voze krajnje oprezno i pridržavaju se saobraćajnih propisa.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!