Dnevni centar “Mozaika prijateljstva” ponovo otvara vrata

317

Nakon pet mjeseci, od kako je zbog epidemije virusa korona zatvoren, dnevni centar za starija lica kao i dnevni centar za beskućnike Udruženja “Mozaik prijateljstva” od sutra ponovo otvara svoja vrata za korisnike.

“U aprilu smo morali zatvoriti dnevni centar za starija lica i dnevni centar za beskućnike. To je bio šok za ljude koji su svakodnevno dolazili kod nas i često su nas pitali kada ćemo ponovo početi s radom”, rekao je Miroslav Subašić, sekretar Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”.

Subašić je u razgovoru za “Nezavisne” rekao da i korisnici, ali i zaposleni u ovom udruženju građana jedva čekaju ponovno otvaranje dnevnih centara, koji će sada raditi u posebnim uslovima, u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

“Prostor smo pripremili tako što smo odmakli stolove na veću udaljenost, za stolom će moći sjediti najviše tri osobe i moraće nositi maske”, naveo je Subašić.

Dodao je da će na ulazu u centar korisnike dočekati totem za dezinfekciju ruku.

“U dnevnom centru za starija lica korisnicima ćemo ponuditi kafu, čaj i sendvič. Hranu iz naše javne kuhinje korisnici će i dalje primati samo putem šaltera”, kazao je Subašić.

Istakao je da će na početku dnevni centri raditi maksimalno tri sata dnevno, a kada je riječ o dnevnom centru za beskućnike oni će se moći koristiti i javnim kupatilom ovog udruženja.

Naveo je da će im u radu trebati veće količine sredstava za dezinfekciju, kao i maski, te pozvao sve sugrađane da pomognu ako mogu u nabavci.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!