Banjalučka škola “Branko Ćopić” uskoro u novom ruhu

517

Projektom “Energetska efikasnost” u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” u naselju Borik početkom septembra počinju radovi na rekonstrukciji ove ustanove, kojom će ona dobiti novo ruho i mnogo bolje uslove za učenike.

Ovaj projekat finansira Svjetska banka, a nosilac projekta je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Branislava Pejašinović, direktor OŠ “Branko Ćopić”, rekla je za “Nezavisne” da je procedura u vezi s izborom izvođača radova na rekonstrukciji škole završena te da se kroz nekoliko dana očekuje početak pripremnih radova.

“Projektom su predviđeni zamjena stolarije u fiskulturnoj sali, sanacija krova, obnova fasade sa termoizolacijom, zamjena ventila na radijatorima i još nekoliko propratnih radova”, naglasila je Pejašinovićeva.

Prema njenim riječima, ovo je veoma značajno, kako za same učenike, tako i za nastavno osoblje i zaposlene u školi.

“Krov na objektu škole izuzetno je dotrajao. Godinama nam je to predstavljalo veliki problem jer je prokišnjavao i srećni smo što ćemo ovaj problem napokon riješiti”, kazala je Pejašinovićeva.

Dodala je da OŠ “Branko Ćopić” mnogo pažnje posvećuje uređenje školskog dvorišta, kao i da su osvajali mnogobrojne nagrade zbog toga.

“Kada dobijemo i novu fasadu na školi, ona će zablistati. Sa vanjskim uređenjem ona će biti na ponos svima u Banjaluci i to nas posebno raduje”, zadovoljna je Pejašinovićeva.

Istakla je da prethodnih godina u ovoj obrazovnoj ustanovi dolazi do porasta broja učenika i odjeljenja.

“Imamo prostornih problema, jer trenutno imamo oko 900 učenika i 35 odjeljenja, ali uspijevamo da se i na ovaj način i u ovim novim uslovima organizujemo”, objasnila je ona.

U školi je prije nekoliko dana izvršena dezinfekcija svih prostorija kako bi spremno dočekala početak nove školske godine i učenike.

U toku ove godine za rekonstrukciju ili gradnju 17 školskih ili predškolskih objekata na području grada izdvojeno je oko 6,5 miliona KM.

Sredstva su obezbijedili Gradska uprava, Svjetska banka kroz projekat “Energetska efikasnost”, koji implementiraju Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, zatim Ministarstvo prosvjete i kulture RS, UNDP, Vlada Srbije i Vlada Japana.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!