Saobraćaj: obnova signalizacije pred početak nove školske godine

396

Odjeljenje za saobraćaj i puteve je započelo aktivnosti kako bi, sa aspekta bezbjednosti u saobraćaju, sve bilo spremno za početak nove školske godine.

  • U toku je obnavljanje horizontalne saobraćajne signalizacije u zoni škola, odnosno obilježavanje natpisa „ŠKOLA“ na kolovozu i pješačkih prelaza, kao i kontrolisanje ispravnosti vertikalne saobraćajne signalizacije u zonama svih škola na gradskom i prigradskom području, te zamjena dotrajalih i oštećenih „ležećih policajaca“ – ističu u ovom odjeljenju.

Pored ovih aktivnosti, početkom nove školske godine, sprovodiće se i promotivne akcije upoznavanja djece i vozača da je počela školska godina i da svi moraju biti oprezni u saobraćaju. Iznad saobraćajnica će biti postavljeni novi transparenti za upozoravanje vozača.

  • Septembar je mjesec kad djeca igralište i loptu, zamjene školskim klupama i knjigama, ali još uvijek nisu dovoljno svjesna da se moraju bezbjedno ponašati na putu od kuće do škole, ne mogu pravilno da procijene brzinu vozila i saobraćajne situacije i zato svi zajedno moramo uložiti maksimalan napor da ne dođe do neželjenih posljedica – kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!