U Srpskoj 59 novooboljelih, 5 preminulih

455

Kod još 59 osoba u Republici Srpskoj potvrđen je novi virus korona.Ovo je nastavak nepovoljne epidemiološke situacije – ocijenio je direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.

Prijavljeno je pet smrtnih slučajeva.

On je rekao da će ove sedmice Institut dostaviti precizne mjere školama u vezi sa početkom školske godine, a u cilju zaštite zdravlja djece.

– Jako nam je bitno da svi građani budu svjesni situacije. Olakšavajuća okolnost je to što je djeci u školama lakše objasniti mjere u odnosu na vrtićku djecu – dodao je Zeljković.

Ona dodaje da je hospitalizovano 250 pacijenata, od čega je 60 u UKC.

– Broj ljudi na bolničkom liječenju je ispod maksimalnih kapaciteta zdravstvenog sistema. Očekuju nas novi izazovi zbog polaska djece u školu – dodaje ona.

Plakati o epidemiloškim mjerama biće postavljeni na školama i u unutrašnjosti škola.

U Zvorniku je zaraženih 12 osoba, sedmoro iz Bijeljine, šest iz Kotor Varoši, pet iz Laktaša, po četiri iz Mrkonjić Grada i Bratunca, po tri osobe iz Banjaluke, Prnjavora, Gradiške i Dervente, po dvije iz Čelinca i Prijedora i po jedna iz Pala, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice i Lopara.

Kada su u pitanju preminule osobe u posljednja 24 sata, Institutu je prijavljeno pet smrtnih slučajeva, pet muškaraca srednje i starije životne dobi iz Ugljevika, Šipova, Laktaša, Bijeljine i Rogatice.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!