Više stotina vozila iz Trebinja krenulo u auto-litiju ka Klobuku

330

Više stotina vozila krenulo je danas iz Trebinja u Svetovasilijevsku auto-litiju do Spomen-kapele u Klobuku, kao vid podrške odbrani pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori, a koloni vozila pridružio se i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Vozači su nosili srpske trobojke, kao i transparente na kojima je pisalo “Ne damo svetinje”, a čule su se i rodoljubive pjesme.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je poruku jedinstva, istakavši da nisu za nerede i za miješanje u odnose drugih država, ali da mora da se zna da postoji sloga i zajedništvo.

“Nije slučajno da idemo na Klobuk. To je mjesto gdje smo se zajedno borili u određenom trenutku kada je trebalo. Sloga je najbitnija, ne smijemo da dozvolimo bilo koja vlast da je u pitanju da se miješa u odnose Srpske pravoslavne crkve. Poruka je jasna : Ne damo svetinje!”, poručio je gradonačelnik Ćurić.

Aleksandar Sarić iz inicijativnog odbora rekao je novinarima da je uz blagoslov NJegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog Dimitrija narod Hercegovine organizovao auto-litiju kao podršku da se pošalje jasna poruka mira, ljubavi i bratske sloge.

Među brojnim učesnicima današnje litije je i Snježana Ninković koja je istakla je da današnji skup mnogo znači, te da podržavaju braću u Crnoj Gori.

“Uvijek ćemo podržavati braću u Crnoj Gori. Ne damo svetinje”, rekla je Ninkovićeva novinarima.

U februarskoj Svetovasilijevskoj litiji učestvovalo je više od 10.000 ljudi, koji su pješke prešli put od Mrkonjića, rodnog sela Svetog Vasilija, do Trebinja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!