Nova mjesta u vrtićima: „Ježeva kućica“ otvara vrata na jesen

465

Rekonstrukcija objekta u okviru vrtića „Ježeva kućica“, koji je već godinama devastiran i van upotrebe, odvija se planiranom dinamikom tako da bi već početkom jeseni mogao da primi više od 50 mališana.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za komunalne poslove, trenutno se odvijaju unutrašnji radovi u objektu poput malterisanja zidova i postavljanja podova.

-Na objektu je već postavljena nova stolarija, a na samom kraju biće stavljena i nova fasada tako da ćemo dobiti nov i savremen prostor za smještaj naše djece – naveli su iz odjeljenja, ističući da ovaj projekat Grad realizuje sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP).

U okviru akcije obnove i izgradnje objekata predškolskih ustanova, samo u posljednje četiri godine, izgrađeno je ili obnovljeno sedam vrtića. Uprkos krizi usljed epidemiološke situacije, akcija je nastavljena i ove godine pa je tako u toku gradnja velikih vrtića na Petrićevcu i u Lazarevu. Uz proširenje „Ježeve kućice“, u planu je gradnja novog predškolskog objekta u Kuljanima, energetsko „utopljavanje“ vrtića „Neven“ i „Naša djeca“, a sve u namjeri da se do kraja 2020. godine otvori novih 600 mjesta za mališane.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!