Mobilnu aplikaciju „Građanska patrola“, namijenjenu za prijavu komunalnih problema preuzelo 6.400 građana

334

Više od 6.400 naših sugrađana, preuzelo je mobilnu aplikaciju „Građanska patrola“,sa Play prodavnice namijenjenu za prijavu komunalnih problema, od njenog pokretanja u aprilu 2018. godine do danas.

Prema podacima softverske kompanije DVC solutions, koja je Gradu donirala aplikaciju, od pokretanja „Građanske patrole“ do danas, zabilježeno je 10.000 prijava građana, koji se uglavnom odnose na razne komunalne probleme i na koje nadležne gradske službe nastoje da reaguju u što kraćem roku.

Prema podacima sa ove aplikacije, u protekle nešto manje od dvije godine – građani su u najvećoj mjeri prijavljivali nepropisno odlaganje otpada, nepropisno parkiranje, oštećenja na putevima i na komunalnoj opremi, neispravnu javnu rasvjetu, te ukazivali na oštećenja ili potrebu za uređenjem javnog zelenila.

I tokom proteklih desetak dana, putem „Građanske patrole“, sugrađani su u najvećoj mjeri prijavljivali kvarove na javnoj rasvjeti odnosno pokvarene svjetiljke, između ostalog u ulicama Đure Jakšića, Alekse Šantića, Braće Jugovića i u Karađorđevoj ulici.

Nepropisno odlaganje otpada prijavljeno je u Tihomira Tihe Damjanovića, čiji su stanari prijavili nagomilan otpad pored kontejnera koji su poluprazni.

Prijavljeno je i oštećenje dječijeg igrališta u Ulici Marka Kraljevića u naselju Obilićevo.

Iako je ovo igralište sanirano prije dva mjeseca, nakon samo par dana opet se našlo na meti nesavjesnih pojedinaca koji su oštetili ljuljaške.

-Igralište će opet biti sanirano u narednom periodu, a trenutno je na ljuljaške stavljena traka upozorenja jer su izvaljene iz temelja i predstavljaju opasnost za korisnike igrališta – kažu u odjeljenju.

Prijavljeno je i više nepokošenih parcela, za koje je utvrđeno da su u privatnom vlasništu na kojim Grad nema ingerencije zbog čega su iz nadležnog odjeljenja pozvali sve vlasnike privatnih parcela, koje su neuređene, da pokose travu i iskrče šiblje.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!