Od septembra voda u gornjem dijelu Česme i Krčmarica

361

Radovi na izgradnji vodovodnog sistema „Česma-Krčmarice“, sa kojeg će se snabdijevati više od 500 domaćinstava u gornjim dijelovima Česme, biće završeni narednog mjeseca, u okviru radova, vrijednih 2,8 miliona KM.

-Radovi napreduju dobrom dinamikom tako da će prvi potrošači, sa nove mreže u Česmi, već sredinom septembra po prvi put dobiti stabilno vodosnabdijevanje – istakao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bičar.

Da bi vodu obezbijedili u višim djelovima Česme, izgrađena su i dva nova rezervoara, na trećoj i četvrtoj visinskoj zoni, koja su povezana potisnim cjevovodima.

U dosadašnjem toku radova, već je završena sekundarna mreža treće zone i veći dio poslova na izgradnji četvrte visinske zone.

-Završetkom svih ovih radova, više od 500 domaćinstava iz gornjih dijelova Česme,  dobiće vodu a za dio sela sa laktaške opštine stvoriće se pretpostavke da se napaja vodom sa ovog sistema – naglašava Bilčar.

Vodosnabdijevanje viših djelova Česme izvodi se u okviru velikog projekta pod nazivom „Voda 1“, u ukupnoj vrijednosti od 7,8 miliona KM. U okviru ovog projekta, biće izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže u više naselja u gradu, uključujući i onaj u Česmi i Krčamiricama.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!