Vlada Srpske o modelu organizovanja nastave

489
U Banjaluci će danas biti održana posebna sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj će biti razmatrana Informacija o početku školske godine i planu organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Nakon sjednice predviđena je konferencija za novinare u 13.00 časova koju možete pratiti na našem programu, portalu i Fejsbuk stranici.

Ministarstvo prosvjete i kulture predložilo je Vladi model organizacije nastave u osnovnim i srednjim školama u školskoj 2020/2021. godini, koja bi trebalo da počne 1. septembra.

Opredjeljenje Ministarstva i Republičkog pedagoškog zavoda jeste da se nastava za učenike osnovnih i srednjih škola organizuje u školskim učionicama, ali uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, istakli su ranije u Ministarstvu.

Prijedlog modela organizacije nastave u Republici Srpskoj u školskoj 2020/2021. godini, Ministarstvo prosvjete i kulture je pripremalo u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!