Autobusi na linijama 1 i 13B saobraćaće pored „Delte“

446

U namjeri da se gradski prevoz što više prilagodi potrebama građana, novim ugovorom sa prevoznicima predviđene su korekcije na postojećim trasama linija broj 1 Nova bolnica – Ortopedija i 13B Pobrđe (groblje) – Lazarevo, na način da će obje ove linije saobraćati pored Tržnog centra Delta.

Kako su pojasnili iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, na ovim linijama autobusi će od Lesnine nastavljati pravo pored Tržnog centra „Delta“ i skretati u Ulicu Olimpijskih pobjednika, zatim će saobraćati pored Poreske uprave RS na Kralja Petra I Karađorđevića i dalje starom trasom.

Na ovaj način, uz izgradnju autobuskog stajališta kod „Delte“ i Poreske uprave, omogućiće se povezanost javnim prevozom tržnog centra, kao i instituacija u Administrativnom centru RS (Poreska uprava, Geodetska uprava, ministarstva i sl.).

Osim navedenog, linija 13B Pobrđe (groblje) – Lazarevo biće dodatno korigovana na način da će saobraćati kroz dio Lazareva – između magistralnog puta i Ulice Knjaza Miloša do ulice Despota S. Lazarevića.

-Na ovaj način ćemo imati linije koje idu glavnom ulicom (Knjaza Miloša) kroz Lazarevo, linije koje idu kroz naselje lijevo i desno od glavne ulice – zaključili su iz odjeljenja.

Ove korekcije predviđene su novim ugovorom sa prevoznicima, za koje je u toku javni poziv.

Uz ove korekcije, kako je ranije najavljeno – planirano je i uvođenje jedne potpuno nove gradske linije broj 7 Lauš – Paralela – Centar – Zeleni most.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!