Utajom poreza budžet Srpske oštećen za više od pola miliona KM

354

Poreska uprava Republike Srpske podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj protiv odgovornog lica u Opštoj zadruzi sa potpunom odgovornošću “Melisa” iz Pala zbog sumnje da je činjenjem krivičnog djela oštetilo budžet Srpske za 532.187 KM, saopšteno je iz Poreske uprave.

Kako se navodi u s saopštenju inspektori Odjeljenja za istrage i obavještajne poslove u Sektoru za kontrolu istrage i obavještajne poslove Poreske uprave Srpske tužilaštvu podnijeli izvještaj o utaji poreza i doprinosa u sticaju sa krivičnim djelom nezakonito postupanje u privrednom poslovanju protiv tog lica jer je od 1. marta 2017. do 28. februara 2018. godine izdalo nalog da se izvrše neto isplate u iznosu od 962.577 KM za više lica po osnovu ugovora o povremenim i privremenim poslovima.

“Provjerama je utvrđeno da je riječ o licima koja imaju stalni radni odnos, a na navedene neto isplate se ne vrši tačan obračun poreza i doprinosa na lična primanja s ciljem izbjegavanja tačnog obračuna i plaćanja propisanih poreskih obaveza. U poslovnim knjigama i evidencijama prikazan je daleko manji obračun poreskih obaveza i na taj način izbjegnuto je obračunavanje i plaćanje propisanih poreskih obaveza za navedeni period u iznosu od 532.187 KM”, pojašnjavaju iz Poreske uprave.

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske i u narednom periodu će u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, nastaviti intenzivan rad na terenu, sa ciljem razotkrivanja krivičnih djela iz oblasti poreza, a čijim činjenjem se nanosi šteta budžetu Republike Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!