Banjaluka dobila nove bicikle za “Bl bajk” i parking za dvotočkaše

374

U okviru projekta “Podrška jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj u promociji održive urbane mobilnosti”, Banjaluka je dobila parking za bicikle, sa nadstrešnicom, i nove bicikle za sistem “Bl bajk”.

Ovaj projekat realizovao je Savez opština i gradova Republike Srpske, uz podršku Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost, a koji sprovodi GIZ u ime njemačke vlade.

Grad Banjaluka je u oktobru prošle godine izabran  za implementaciju pilot projekta, koji je podrazumijevao poboljšanje uslova  iz oblasti urbane mobilnosti.

“U okviru navedenog projekta odobrena su nam finansijska sredstva za realizaciju projekta u iznosu od 6.000 evra, kojim su finansirni novi  bicikli za ‘Bl bajk’ i natkrivena nadstrešnica za parkiranje bicikala sa 14 mjesta na lokaciji tzv Kraševog parkinga”, naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako su istakli, ovim projektom doprinosi se proširenju mreže “Bl bajk”, kao i poboljšanju uslova za parkiranje bicikala.

“Cilj projekta je da stanovništvu i turistima bicikl bude dostupan za obavljanje dnevnih aktivnosti, a u cilju popularizacije zdravog načina života, kako bi se što više koristili zdravi oblici prevoza, a što manje motorna vozila”, zaključili su iz resornog odjeljenja.

Saradnja, u oblasti urbane mobilnosti, između Grada Banjaluka, SOGRS i GIZ Njemačka uspješno se odvija od 2018. godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!