Nova autobuska linija „spojiće“ nekoliko naselja sa UKC-om

436

Nova gradska linija, koja je predviđena novim ugovorom sa prevoznicima, saobraćaće preko novoizgrađene saobraćajnice na mjestu nekadašnjeg „Voćnjaka“ i tako spojiti više gradskih naselja sa Univerzitetskim kliničkim centrom.

Kako su pojasnili u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, riječ je o novoj liniji „Lauš – Paralela – Centar – Zeleni most“, koja će nositi oznaku „linija broj 7“.

  • Autobusi na navedenoj liniji saobraćaće ulicama Jovanke G. Zmijanjke, Vladike V. Nastića,  novoizgrađenom saobraćajnicom (paralelom), Zelengorskom, zatim Ulicom Ranka Šipke, kroz centar do novog mosta u Obilićevu i TO Bema. Početno stajalište linije na Laušu, poklapaće se sa početnim stajalištem linije broj „6“, a kod TO „Bema“ sa početnim stajalištem linije broj „13“ – pojasnili su iz odjeljenja.

Kako su istakli, na ovaj način će se ostvariti veza UKC-a sa naseljima Lauš i Kočićev vijenac, te Domom za stara lica i Obilićevom s jedne strane, a s druge strane povećava se broj polazaka odnosno ostvariće se bolja povezanost UKC-a sa centralnom gradskom zonom i uvezivanje sa ostalim linijama.

Inače, novim ugovorom sa prevoznicima, za koje je u toku javni poziv, predviđene su i manje korekcije u trasama nekih od linija.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!